Link til indslag i TV2 Lorry 11.4 2018

https://www.tv2lorry.dk/nyheder/11-04-2018/1930/amager-centret-under-forvandling?autoplay=1#player

Canadisk gæst på 65 meter på besøg i Amager Centret.
Ombygningen af Amager Centret er i fuld gang. Et af de første byggeprojekter er nedrivning af det eksisterende parkeringshus, som ligger midt i Amager Centret. Nedrivningen skal gøre plads til et nyt moderniseret anlæg med plads til endnu flere biler.
Til at fjerne de mange, tonstunge betonelementer fra det gamle p-hus og løfte de nye elementer på plads, er der kommet fint besøg fra Canada. Det drejer sig om en 65 meter høj kran (det svarer til 2 gange Rundetårn) med et vingefang på ikke mindre end 80 meter. Kranen er sejlet hele vejen fra Canada, da der ikke findes kraner herhjemme i den størrelsesorden.
Den store kran skal placeres midt i centret og det store oprydningsarbejde skal ske i samarbejde med en mindre kran. Kranen er så stor, at der skal graves huller til hvert ben.
Den store gæst ankommer med maner, så Brysselgade er lukket for trafik i 14 dage fra 9. april og frem. Dette sker, fordi krandelene skal hejses ind midt i centret af en mindre kran, for derefter at blive samlet.
Kompleks ombygning af et center i drift
Ombygningen har været planlagt siden 2013, og DEAS har understøttet projektfasen med idéudvikling i forhold til arkitektur, udlejning af de nye lejemål samt håndtering af udbud, projektledelse og bygherrerådgivning. Hoffmann A/S er entreprenør på opgaven sammen med PLH Arkitekter A/S og COWI A/S som rådgivende ingeniører.
Den komplekse ombygning sker, mens centret er i drift. Det stiller store krav til planlægningen, og der skal indtænkes løsninger, der tager mest muligt hensyn til både de butiksdrivende og beboerne i det tætbeboede område omkring centret.

Billedtekst: Kranen på billedet er den lille kran som skal være med til at bygge den kæmpestore kran. For mere information:
Kim Jensen, Center Manager, DEAS, mobil 27 90 11 46

Kort om DEAS
DEAS A/S er et af Danmarks førende ejendomsforvaltningsselskaber. Selskabet består af fem forretningslinjer: Ejendomsadministration, Property Asset Management, Facility Services, Udlejning og Offentlig-Privat Partnerskab (OPP). DEAS administrerer og udvikler bl.a. 17 shoppingcentre, primært ejet af Danske Shoppingcentre P/S. Vi tilbyder også administration af bolig- og erhvervsejendomme samt ejer- og andelsboligforeninger. Hertil kommer bygherrerådgivning, byggesagsadministration, energistyring, drift og vedligehold, udlejning af bolig- og erhvervslejemål samt salg og vurdering af erhvervsejendomme og boliger. DEAS administrerer cirka 2.000 ejendomme med cirka 70.000 lejemål i Danmark. DEAS A/S er et 100%-ejet datterselskab af DEAS Holding A/S.

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse?publisherId=1850087&releaseId=12194550

Centerforeningen Amager Centret
Reberbanegade 3, 4. sal
2300 København S
Tlf.: 32 57 50 11
E-mail: centerforeningen@amagercentret.dk