Eventet er afholdt, men klik på linket nedenfor, for at se kommende events

Se eventkalender her →

Kom og få en gratis kunstoplevelse på 1. sal

OPLEV AMAGERVÆRK I AMAGER CENTRET

Amager byder velkommen til øens første tværgående kunstuge - AmagerVærk.

AmagerVærk - din lokale kunstuge, er et nyt initiativ som skal hjælpe lokalekunstnere med synlighed af deres kunst og tilbyde kunstinteresserede et fast årligt event. AmagerVærk realiseres af handelsforeningen Amager Butikkerne og iværksætterfirmaet LocalArte, og bliver økonomisk støttet af Amagers lokaludvalg- Øst og Vest.

Fra mandag d. 25. april til søndag d. 1. maj, bliver 24 af Amagers lokale kunstnereudstillet på seks forskellige udstillingssteder på tværs af Amagers tre kommuner.
Ophavet til dette lokalkunstprojekt ligger tilbage i vinteren 2021, hvor Citykoordinator ved Amager Butikkerne, Jane Enevoldsen, blev kontaktet af et parlokale kunstnere. De kunne berette, at det for mange kunstnere var en storudfordring at skabe opmærksomhed omkring deres kunst.
“De lokale kunstnere efterspurgte alt det, vi i Amager Butikkerne står inde for, nemlig at støtte lokalt. Så vi vil selvfølgelig gerne være med til at facilitere en kunstuge som AmagerVærk og forhåbentlig kunne gøre projektet til en fast del af vores årshjul, så vi år for år kan sætte fokus på kunstens forskellige udtryksformer." fortæller Citykoordinator Jane Enevoldsen.
Amager Centret, Field's, Ørestad Gymnasium, Tårnby Bibliotek og Dragør Bibliotekerne stiller lokaler, vægge og kunstøer til rådighed for projektet.

“Vi har virkelig kunne mærke, at det her projekt har været tiltrængt for øen, for kunstnerne og udstillingsstederne. Alle vores samarbejdspartnere har været enormt positivt stemt over projektet og budt os inden for uden tøven." siger Kenneth Maj kjær Mikkelsen stifter af LocalArte og partner i AmagerVærk.
Den lokale kunstuge AmagerVærk har i dette første år fokus på kunstformen billedkunst, der favner henholdsvis maleri, collage og grafik. AmagerVærk vil i løbet af kunstugen
udstille 70 malerier fra 24 af Amagers lokale kunstnere.