AMAGER CENTRET FOKUSERER PÅ GRØN VÆRDI

 

Når Amager Centret står færdig i 2020, er det ikke blot de fysiske rammer, der er blevet opdateret. Ved at inddrage ny teknologi i driften af ejendommen reducerer Amager Centret også den samlede miljøpåvirkning.

I forbindelse med ombygningen gennemføres en grundig energirenovering af Amager Centret for at finde potentielle optimeringer og besparelser. Renoveringen vil bl.a. resultere i en samlet energibesparelse på el og varme på 1.703.207 kwh/år, samtidig med, at der etableres et bedre indeklima til glæde for de 5 millioner kunder, der årligt besøger centret.

”Det var oplagt i den store ombygning at fokusere på energirenovering i Amager Centret for at opnå mere effektivt drift og reducere miljøaftrykket ved at opgradere bygningens teknologi. Og resultatet vil få stor værdi for alle parter, både ejer, lejere og besøgende,” siger Árni Laksáfoss, teknisk direktør, Danske Shoppingcentre.

Energibesparelsen opnås ved at udskifte alle ventilationsanlæg, udskifte cirkulationspumper på varmen samt udskifte CTS anlægget (Central Tilstandskontrol og Styring), som styrer ventilation, kulde og varme i centret. Dette resulterer samlet set i en CO2 reduktion på 400 tons pr. år.

Grønt liv i gården
I midten af det nye center etableres en grøn gård med 365 m2 levende væg, som fungerer som en vertikal have og skaber et levende grønt univers med stemning og hygge. Gården vil blive Amagers nye samlingspunkt og indeholde spisesteder og spændende aktiviteter.

”Vi glæder os meget til at introducere vores kunder til den nye grønne storbyoase. Den grønne væg er en smuk og praktisk løsning, der er et skridt på vejen til et sundere, grønnere og mere inspirerende bymiljø,” siger Eva Handest, kommerciel direktør, Danske Shoppingcentre.

I ombygningen tilføres 225 nye cykelparkeringspladser, heraf 84 overdækkede i p-huset samt to nyetablerede cykelnicher i Ålandsgade og Brysselgade.

”Vi skal afspejle det bymiljø, vi befinder os midt i, og her er cyklen altså et foretrukket transportmiddel. Derfor etableres også plads til 10 ladcykler, så der også er mulighed for de helt store indkøb på cykel,” fortæller Kim Jensen, center manager, Amager Centret.

Er man ikke på cykel, er der masser af andre miljøvenlige måder at besøge Amager Centret på. I det nye parkeringshus etableres parkering med otte el-opladere, og så er centret placeret lige ved Amagerbro metrostation med mere end 10.000 passagerer hver dag.

Amager Centret er ejet af Danske Shoppingcentre og administreres af DEAS, som er Danmarks største center manager med en portefølje på 18 shoppingcentre fordelt over hele landet.

For mere information:
Kim Jensen, center manager, DEAS, mobil 27 90 11 46

KORT OM AMAGER CENTRET

  • Centret ligger på det centrale Amagerbro i København og vil efter ombygningen huse 80 butikker.
  • Ombygningen startede i 2018, og første etape med helt nyt parkeringshus bliver indviet til april 2020.
  • Den nye tilbygning, som fuldender rundgangen på 1. sal, står klar til september 2020.
  • Den komplekse ombygning sker, mens centret er i drift.

Kort om DEAS
DEAS A/S er et af Danmarks førende ejendomsforvaltningsselskaber, som rummer DEAS-koncernens aktiviteterne inden for ejendomsadministration samt center management, udlejning, drift og vedligehold, bygherrerådgivning, facility services samt offentlig-privat partnerskab (OPP). DEAS administrerer og udvikler bl.a. 18 shoppingcentre, primært ejet af Danske Shoppingcentre P/S. DEAS servicerer både bolig- og erhvervslejere på vegne af ejendomsselskaber, pensionskasser, fonde samt andelsbolig- og ejerforeninger. DEAS A/S er et 100%-ejet datterselskab af DEAS Holding A/S.

Kort om Danske Shoppingcentre
Danske Shoppingcentre P/S er et partnerselskab mellem ATP Ejendomme A/S og Danica Pension. Selskabet er markedsførende som investor i Danmark inden for butikscentre med 17 centre i hele landet. Porteføljen har et samlet areal på ca. 435.000 m2 og har omkring 1.130 lejemål. Årligt besøges centrene af ca. 70 millioner kunder. Læs mere om Danske Shoppingcentre på www.danskeshoppingcentre.dk


Tjek også disse nyheder

Der åbner en ægte succeshistorie på P4 i Amager Centret. Den. 1. September byder Kashay nemlig kunder velkommen til miljøvenlig bilsvask hos Green Auto Cleaning i Amager Centret.

Miljøvenlig bilvask mens du handler

Der åbner en ægte succeshistorie på P4 i Amager Centret. Den. 1. September byder Kashay nemlig kunder velkommen til miljøvenlig bilsvask hos Green Auto Cleaning i Amager Centret.

People Like Us er åbnet i Amager Centret

Ny ølbar er åbnet

Amager Centret har fået sin helt egen ølbar. People Like Us har nemlig slået dørene op til deres ølbar og bottle shop på 1. sal.

Download vores nye app

DOWNLOAD VORES NYE APP

Få GRATIS PARKERING hver gang du besøger Amager Centret. Du kan også få fede tilbud og præmier med vores nye app. Og så optjener du point HVER GANG du kommer i centret.

Ammestue på 1. sal

AMMESTUE PÅ 1. SAL

Har du brug for et roligt øjeblik til at amme, pusle eller bare tage en lille shopping-pause, er du meget velkommen i vores hyggelige ammestue på 1. sal.

Se flere nyheder her